gebedsbijeenkomst

Gebed is de adem van ons leven met God en de motor van ons geloofsleven.

Daarom vinden we het zo belangrijk om niet alleen zelf thuis te bidden, maar om dat ook samen te doen. Om de veertien dagen komen we op woensdagavond samen om samen te bidden of voor Bijbelstudie.

“We moeten onze blik niet langer laten bepalen door het licht van voorbijgaande schepen; we moeten onze koers door de sterren laten bepalen” zei George Marshall (31/12/1880 – 16/10/1959). Marshall was een Amerikaans vijf-sterren-generaal en staatsman, die in Europa vooral bekend is om zijn Marshallplan waarvoor hij de Nobelprijs voor de vrede ontving. Bidden is proberen onze blik te richten op God in plaats van op het licht van de voorbijgaande schepen. We praten met God. We vertellen Hem waar we moeite mee hebben. We danken Hem voor gebedsverhoringen. We nodigen Hem uit in ons leven. Kortom we betrekken Hem bij alle aspecten van ons leven.

Enkele citaten over gebed:

  • Bidden is niet bedoeld om het leven gemakkelijker te maken, noch om magische krachten te verwerven, maar om God te leren kennen (Philip Yancey)
  • Gebed is overgave - overgave aan de wil van God en medewerking met die wil. Als ik een anker uit de boot gooi en het lukt me om de kust te pakken te krijgen en ik trek aan het touw: trek ik dan de kust naar me toe of trek ik mezelf naar de kust? Gebed is niet God naar mijn wil trekken, maar mijn wil aliniëren met de wil van God (E. Stanley Jones)
  • De paradox van bidden is dat het een serieuze inspanning vereist, terwijl het alleen als een geschenk kan worden ontvangen. Wij kunnen God niet plannen, organiseren of manipuleren; maar zonder zorgvuldige discipline kunnen we Hem evenmin ontvangen. (Henri Nouwen)
  • Hij die bidt en niet opgeeft, zal begrijpen dat praten met God meer is dan alle gebeden verhoord te krijgen – dat zou het einde van alle bidden betekenen (George MacDonald)
  • Er is geen tijdstip waarop God ons niet tot Zichzelf uitnodigt (Johannes Calvijn)
  • Onderwerp je altijd aan de Heer als je bidt. En een van de mooie waarheden is dat God onze gebeden niet verhoort zoals wij ze bidden, maar zoals we ze zouden bidden wanneer we wijzer zouden zijn. Dit is een van de zegeningen een kind van God te zijn: Hij beantwoordt onze gebeden beter dan wij ze bidden. En als we ooit in staat waren om het antwoord af te dwingen dat wij zouden willen, zou dit niet betekenen dat we meer zegen van God zouden hebben. Nee, het zou betekenen dat we minder zegen van God zouden hebben. (L. Duncan)